Avaimet

Muuttopäivä on kuukauden 1. arkipäivä, ellei vuokrasopimus astu voimaan kesken kuukauden. Avainvalvonnan takia avaimet palautetaan pois muuttaessa toimistollemme ja noudetaan toimistoltamme. Poismuuttajan tulee palauttaa kaikki avaimet muuttopäivänä klo 12:00 mennessä, jonka jälkeen ne on noudettavissa uudelle asukkaalle. Mikäli asunto on tyhjentynyt jo aiemmin, voi avaimet vastaanottaa 1-2 arkipäivää aiemmin. (Poikkeuksena Aisakellontie 4-6, 99600 Sodankylä ja Pappilantie 3 86100 Pyhäjoki, jossa avaimet jätetään pois muuttaessa asuntoon ja seniori- ja palveluasunnot, joissa asuntojen avainhallinta on talon palveluntarjoajalla.)

Asukkaalle luovutettavien avaimien lukumäärä on talokohtainen, yleensä kolme kappaletta. Mikäli avaimia on kadonnut, sarjoitamme aina lukon uudelleen. Vuokralainen maksaa sarjoituksen laskun tai hinnaston mukaan. Säilytä avaimia huolellisesti – vuokralainen vastaa myös vioittuneista avaimista ja kulkulätkistä.

Avaimet luovutetaan vain vuokrasopimuksessa oleville henkilöille tai valtakirjan haltijalle henkilöllisyystodistusta vastaan. Vuokralainen voi valtuuttaa toisen henkilön hakemaan avaimet puolestaan valtakirjalla. Avaimet luovutetaan maksettua vakuutta ja 1. kuukauden vuokraa vastaan.

Avainten palautus

Avaimet on palautettava viimeistään vuokrasopimuksen päättymistä seuraavana arkipäivänä (kuun 1. arkipäivä) klo 12:00 mennessä. Avaimia ei saa jättää asuntoon eikä luovuttaa seuraavalle asukkaalle ilman vuokranantajan suostumusta. (Poikkeuksena Aisakellontie 4-6, 99600 Sodankylä ja Pappilantie 3 86100 Pyhäjoki, jossa avaimet jätetään asuntoon ja seniori- ja palveluasunnot, joissa asuntojen avainhallinta on palveluntarjoajalla.) Avaimia ei tarvitse olla itse henkilökohtaisesti palauttamassa, mutta luovuta ne vain luotettavalle henkilölle, koska avaimet ovat vastuullasi niin kauan, kunnes ne on merkitty palautetuiksi toimistollamme.

Jos avaimet joudutaan noutamaan asunnolta, siitä aiheutuneet kustannukset veloitetaan asukkaalta. Muista palauttaa myös autopaikan avain. Ilmoita isännöitsijälle kadonneista avaimista hyvissä ajoin ennen muuttoa. Mikäli avaimia on kadonnut, joudutaan lukko uudelleen sarjoittamaan, ja asukas vastaa kustannuksista. Vuokralainen vastaa myös vioittuneista avaimista ja kulkulätkistä.

Unohtuivatko avaimet sisälle asuntoon?

Ovanavauspalvelusta vastaa Turvaryhmä päivystys 24 h p. 044 783 1275. Ovenavauspalvelu on maksullinen ja asukkaan on pystyttävä todistamaan henkilöllisyytensä.