Koulutukset

Kauttamme on mahdollista tilata koulutusta asumiseen liittyvissä asioissa. Koulutukset on suunnattu itsenäistymisikäisille nuorille (esim. oppilaitokset, nuorten ryhmät) tai nuorten parissa työskenteleville. Tulemme mielellämme myös kertomaan nuorten itsenäistymisestä ja ensiasuntoon muuttamisesta esim. nuorten vanhemmille tai huoltajille suunnattuihin tilaisuuksiin.

Ota yhteyttä yhdistyksen toiminnanjohtajaan koulutuksen tilaamiseksi.

Asumisen ABC – koulutus nuorille: ” Mitä minun pitää osata, jotta voin muuttaa omaan asuntoon? Mistä niitä asuntoja saa? Mitä maksaa ja kenen rahoilla?” Koulutus perustuu NAL asumisen ABC materiaaliin ja räätälöidään tilaajan toiveen mukaisesti. Yleisimmin käsiteltyjä aiheita ovat omaan kotiin muuttaminen, rahatalous, asunnon kunnossapito ja vuokralaisen oikeudet ja velvollisuudet. Koulutuksen kesto 45-120 min. Koulutus on Oulun alueella ilmainen, Oulun ulkopuolelle matkustettaessa perimme matkakulut ja 60 € luentopalkkion.

Asuminen puheeksi –koulutus nuorten parissa työskenteleville:
”Miten huomioida nuoren asuminen? Mitkä ovat nuoren asumisen erityispiirteet? Miten tukea ja neuvoa nuoria asumisessa ja itsenäistymisessä?” Koulutus perustuu NAL tuottamaan opasmateriaaliin  Koulutuksen kesto voi vaihdella parista tunnista jopa päivän mittaiseen koulutukseen. Pyydä tarjous, niin räätälöidään juuri teidän tarpeisiin soveltuva koulutus.

Asumisen ABC –kouluttaja koulutus opettajille ja muille nuorten ohjaajille : Koulutuksen aikana tutustutaan asumisen ABC materiaaliin ja sen hyödyntämiseen opetus- ja ohjaustyössä. Koulutuksen kesto 90-180 min. Koulutus on Oulun alueella ilmainen, Oulun ulkopuolelle matkustettaessa perimme matkakulut ja 90 € luentopalkkion.