Nuorisoasunnot ja asunnonhaku

Nuorisoasunnot on tarkoitettu alle 30-vuotiaille ensisijaisesti työssäkäyville hakijoille. Nuorisoasumisen tarkoituksena on tarjota edullisia asuntoja kasvukeskuksissa. Asuminen nuorisoasuntokohteessa on tavallista vuokra-asumista, jossa noudatetaan normaaleja vuokra-asumisen sääntöjä.

Nuorisoasunnoissa voi asua 35- vuotiaaksi saakka, jotta asuntoja voidaan taas tarjota uusille hakijoille. Osaan asunnoista on saatavilla tarvittaessa erilaisia yksilöohjauksia.

Asuntoja haetaan jättämällä sähköinen asuntohakemus ja toimittamalla asuntohakemukseen liitteet. Puutteellisia/liitteettömiä hakemuksia emme pääsääntöisesti käsittele. Hakemus kannattaa toimittaa hyvissä ajoin ennen suunniteltua muuttoa; ellei hae heti vapaana olevaa asuntoa niin asuntoa toivekohteesta voi joutua odottamaan.

Voit selailla kaikkia kohteitamme tästä. Voit lisätä kohteen hakutoivekoriin, jolloin asuntotoiveet löytyvät helposti nuorisoasuntohakemusta jättäessä. Vapaissa/vapautuvissa asunnoissa voi olla varauksia, viime hetken tiedon saat asiakaspalvelustamme.

Jonotusaika riippuu hakemusten määrästä ja siitä vapautuuko kohteesta asuntoja. Mikäli kohteeseen on jonoa, emme ilmoita vapautuvaa asuntoa heti netissä vaan tarjoamme ensin hakemusjonossa oleville hakijoille. Asuntotarjouksen vapaana olevasta asunnosta voi saada nopeastikin, mutta kannattaa huomioida hakemusta jättäessä, että esimerkiksi kuun vaihteet ovat usein ruuhkaisia. Hakemuksessa tulee ilmoittaa vain ne alueet, joista on valmis ottamaan asunnon.