Vuokranmaksuasiat

Vuokra maksetaan taloyhtiöstä riippuen joko 2. tai 5. päivä. Vuokranmaksutiedot annetaan vuokrasopimusten allekirjoituksen yhteydessä ja samoja maksutietoja (tilinumero, viitenumero) käytetään koko asumisen ajan, ellei tee sisäistä asunnonvaihtoa tai vuokrasumma korotu. Tällöinkin muut maksutiedot pysyvät samana ellei muuta tiedoteta. Mahdollisista vuokrankorotuksista tiedotetaan kaksi kuukautta aiemmin ja päivitetty lasku lähetetään postitse.

Mikäli vuokranmaksu eräpäivästä viivästyy,  asukkaan tulisi olla yhteydessä toimistollemme tai asumisohjaajaan. Voimme sopia maksupäivän siirtämisestä tarvittaessa, mutta pysyvää eräpäivän siirtämistä ei voida tehdä. Vuokra on myös aina maksettava kuluvan kuukauden aikana, näin ei pääse syntymään liian suuria vuokrarästejä.

Jos rästiä kuitenkin pääsee syntymään, vuokralaisen tulee olla yhteydessä toimistollemme tai asumisohjaajaan rästin selvittämiseksi. Vuokrarästeistä voidaan tehdä kirjallinen maksusuunnitelma ja näin asuminen voi jatkua. Vuokrarästit ja/tai maksusuunnitelmassa pysymättömyys johtavat vuokrasopimuksen purkamiseen. Määräaikaista vuokrasopimusta ei jatketa, ellei rästivuokrista ole sovittu. Sopimalla pääsemme parhaaseen ratkaisuun.