Vapaana – vapaaehtoiset nuorten asumisen tukena

Mikä?

Vapaana – vapaaehtoiset nuorten asumisen tukena- hanke on tarkoitettu kaikille kemiläisille, keminmaalaisille ja torniolaisille alle 30-vuotiaille nuorille, joilla on asumiseen liittyviä haasteita kuten esimerkiksi vuokranmaksuvaikeuksia, puutteita asumistiedoissa- ja/tai taidoissa, asunnottomuutta tms.

Hankkeen tavoitteena on alle 30-vuotiaiden nuorten asumistaitojen- ja tietojen parantaminen, asumisen vakiinnuttaminen sekä elämähallinnan parantaminen vapaaehtoisten tukihenkilöiden avulla

Miten?

Vapaana-hanke rekrytoi ja kouluttaa vapaaehtoisia tukihenkilöitä nuorten tueksi. Vapaaehtoinen tukihenkilö auttaa nuorta asumiseen liittyvissä asioissa, kuten esimerkiksi taloudenhallinnassa, asumistaitojen- ja tietojen kehittämisessä, etuuksien hakemisessa sekä elämän- ja arjenhallinnassa.

Lisäksi hankkeen projektikoordinaattorilta on mahdollisuus saada apua ja ensikäden tietoa asumiseen liittyvissä asioissa

Vapaana-hanke voi tulla kysymykseen, jos:

  1. Nuorella on edessään muutto ensiasuntoon
  2. Nuoren asuminen uhkaa päättyä vuokranmaksuvaikeuksien tai muiden häiriöiden takia
  3. Nuori tarvitsee tukea ja ohjausta asumiseen liittyvissä asioissa

Vapaaehtoiseksi tukihenkilöksi?

Vapaana-hanke järjestää 2-3 koulutusta vuodessa tarpeen mukaan vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneille henkilöille. Koulutukseen osallistuminen edellyttää tukihenkilötoiminnasta kiinnostuneelta henkilöltä halua ja kykyä tukea pulassa olevaa nuorta, mutta alaan liittyvää koulutusta tai työkokemusta vapaaehtoiseksi haluavalta ei vaadita.

Lisätietoja Vapaana-hankkeesta ja vapaaehtoiskoulutuksesta:

Janne Olsen, projektikoordinaattori, 044 558 6417, janne.olsen@osna.fi